top of page
  • Yazarın fotoğrafıirem hacalaki

EA Games'in CEO'sundan 2021 kehaneti: "Hayatlarımız video oyununa dönüşecek"


EA Games’in CEO’su Andrew Wilson, 2021’de oyun dünyasının daha çeşitli, daha erişilebilir ve hayatımızın daha çok içinde olacağını söylüyor. Popüler teknoloji sitesi Verge’ün sorularını yanıtlayan Wilson’a göre, bugün oyun oynamayanları bile yakın gelecekte oynarken göreceğiz.

Facebook’tan Candy Crush'ına can isteyen anneannemiz dahil, hepimiz oyun oynuyoruz. Arada bazı 'ben hoşlanmıyorum'cular da yok değil ama EA Games’in CEO’su Andrew Wilson’a göre, çok yakında her evde bir sanal gerçeklik başlığı olacak ve buzdolabımızın ekranı bile oyun oynanabilecek bir platforma dönüşecek.


Andrew Wilson’lı EA Games

34 yıllık bir geçmişi olan EA Games, yüzlerce programcı, tasarımcı, yazar ve hatta aktörle çalışarak birbirinden başarılı oyunlar yapan bir şirket. Hemen hemen hepimizin 2-3 tane favori EA Games oyunu vardır. 2013’te Wilson’ın gelişiyle başarı grafiğini yükselten şirketin 2017 itibariyle 8500 çalışanı var.

Gerçek hayatın ve oynadığın oyunlar senkronize olacak

Wilson’a göre, 2021’de oyunlar hayatımızla bütünleşecek. Sabah kalktığımız andan yattığımız dakikaya dek yaptığımız her şeyin oynadığımız oyunları etkilediği bir dünya düşün. Mesela, The Sims‘te oynadığın karakterlerden biri gerçek hayattaki karakterinle senkronize hareket edecek; sabah akıllı buzdolabından aldığın kahvaltılıklar Sim’inin karnını da doyuracak! Heyecan verici değil mi? Ya da akıllı arabanda gün içinde yaptığın kilometreye göre Need for Speed‘de puan kazanacaksın. Neden olmasın? Çünkü artık konu, oyunun ne olduğundan çok senin o oyunun bir parçası olup olmadığın.

Oyun tüm platformlarda aynı oyun olacak

Şu anda bir oyun konsolunda oynadığımız oyunla onun mobil versiyonu arasında ciddi farklar var. Ancak Wilson’ın ve EA Games’in vizyonuna göre 2021’de tüm platformlardan aynı oyunu aynı şekilde oynayabileceğiz. Üstelik tüm platformlar birbirine bağlı olacak ve herhangi birinde geçirilen süre toplam deneyime eklenecek.

Bugün oyunlar senin hayatında, yarın hayatın oyunlarda olacak

Andrew Wilson’ın açıklamalarını YouTube’deki eğlenceli oyun inceleme video’larıyla dikkat çeken Burak Yazar‘a da sorduk. Burak, diyor ki: “Andrew Wilson’ın bu açıklamalarını değerli kılan en önemli şey, Electronic Arts’ın bir numaralı insanı olması. Bu da onu aslında milyarlarca doların ve milyonlarca oyuncunun yer aldığı video oyunları sektörünün de en önemli insanlarından yapıyor. Söylediği şeylerin tamamını kendi hayatından da örnekleyebilirsin. Sen belki birincil görevi oyun oynatmak olmayan telefonunda oynuyorsun. Ya da evine yatırım yapıp rahatlamak için konsol karşısında vakit geçiriyorsun. Belki de bir adım daha ileri gidip multiplayer oyunlarda diğer oyuncularla rekabet ediyorsun. Andrew’in söylediklerinin doğru ve önemli olmasının ana sebebi de tam olarak burada. Şimdilik sadece “eğlence” için bile olsa hayatının her alanında oyunlar var, ileride ise oyunların her birinde hayatının kendisi olacak. Ki bu da bana sorarsan, insanlığın geleceği için uzayı keşfetmekten sonra en heyecan verici şey. O VR oyunlarını gördün mü!?”

Bu yazı GarantiOne oneblog'da da yayınlandı: https://oneblog.garantione.com.tr/2017/01/24/ea-gamesin-ceosundan-2021-kehaneti-hayatlarimiz-video-oyununa-donusecek/

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page