top of page
  • Yazarın fotoğrafıirem hacalaki

İçerik pazarlaması başarısı: Mikro Blog'un organik trafiğini 10 kat artırdık

Önümüzdeki ay, bağımsız reklam ve içerik yazarlığı yolculuğumda 6. yılımı, reklam ve pazarlama kariyerimde ise 10. senemi tamamlıyorum. Bu süreye, birlikte çalıştığım güzel insanlarla sayısız lezzetli işbirliğini, onlarca başarı hikayesini sığdırdık.


Bunlardan biri de Mikro Yazılım'ın organik trafik başarısı oldu. Mikro Yazılım'ın vizyoner dijital pazarlama ekibi ve veri odaklı pazarlama virtüözü Digimetri ile Mikro Blog'a 10 kat fazla organik trafik çekmeyi başardık.


Önce size Mikro Yazılım'ı tanıtayım. Sonra da Mikro Blog'un güncel trafik rakamlarını paylaşayım.


4 maddede Mikro Yazılım


1. 35 yıllık yerli yazılım devi

Mikro Yazılım, 1988 yılında kurulmuş köklü ve kurumsal bir ticari yazılım üreticisi. Ticari yazılım alanında Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına giren, bu alandaki en geniş ürün yelpazesi ve müşteri portföyüne şirketlerden biri. Yaptığı atılımlar sayesinde 2017 yılında TURKVEN ve Earlybird Venture Capital’den önemli bir yatırım aldı, 2020'de ise DST Teknoloji Grubu’nun çatısı altında Zirve Yazılım ve Paraşüt ile güçlerini birleştirdi.


2. Birlikte çalıştığı şirketlere değer katıyor

Mikro Yazılım, geliştirdiği kapsamlı ve işlevsel yazılımlarla otomotivden inşaata, perakendeden lojistiğe kadar her sektör ve ölçekten şirketin varlıklarını uçtan uca en verimli biçimde yönetmesine yardım ediyor. Türkiye ekonomisine değerli katkılar sunan bu şirketlerin birçoğu, e-dönüşüme de Mikro Yazılım sayesinde geçti. Mikrogrup bünyesindeki birbiriyle entegre ürün ve sistemler sayesinde, komplike iş süreçleri otomatize oldu ve kolaylaştı. Dolayısıyla hem iş yapış biçimleri yarının teknolojisine uyumlandı, hem işletme karlılıkları arttı, hem de şirket değerleri yükseldi.


3. Müşteri takıntılı bir şirket

Mikro Yazılım ürün ve hizmetlerini yalnızca Türkiye ile değil, Azerbaycan, Rusya, Bulgaristan ve Arap ülkelerinde de çok sayıda işletmeyle buluşturuyor. Rakamlarla konuşacak olursak 105 bini aşkın işletme ile başarılı bir iş ortaklığı yürütüyor. Bilgi birikimi ve deneyiminin yanında, dinamik yapısı ve müşteri takıntılı* yaklaşımı ile de müşteri memnuniyetini yüzde 90 seviyesinde tutuyor. (*Müşteri takıntılılık: Müşteri takıntısı, bir şirketin her müşterisine sürekli olarak harika bir müşteri deneyimi sağlamak üzere yapabileceği şeylere odaklanmasıdır. Müşteri takıntılı şirket, ürün ve hizmetleri ile karar alma mekanizması ve iş yapış süreçleri de dahil olmak üzere tüm organizasyonunu müşterisinin ihtiyaçları, istekleri ve memnuniyetine göre tasarlar ve düzenler. Müşteri deneyimini, satıştan desteğe her aşamada müşteri ihtiyaçları etrafında inşa eder.)


Mikro Yazılım'ın organik trafiğini 10'a katladık

Yerli yazılım devi için 2017 yılının Eylül ayından beri farklı markalarının web siteleri, uygulamaları ve blogları için içerik üretiyorum. İçerikleri, Digimetri'nin titiz SEO, web analitiği ve performansı çalışmalarının rehberliğinde şekillendiriyorum.


Mikro Yazılım'ın online varlığı üzerinden elde ettiğimiz verileri anlamlı yol haritalarına dönüştüren Digimetri ekibi ile Mikro Yazılım'ın ana blog'u olan Mikro Blog'un organik trafiğini kısa sürede çok iyi bir noktaya taşıdık. Mikro Blog bugün e-dönüşümden ön muhasebeye, girişimcilikten KOBİ tüyolarına, pazarlamadan satışa, hukuktan iş yönetimine içerik ürettiği birçok kategoride kullanıcıların ve özellikle de küçük işletmelerin Google'da sorduğu soruların çoğunu ilk sıradan yanıtlıyor!


🎉🎉🎉

Blog görseli: @lindsayhenwood

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page