top of page
  • Yazarın fotoğrafıirem hacalaki

Dünyanın tamamen resimlerden oluşan ilk filmi Loving Vincent


İzledimiz çoğu filmde saniye başına 24 kare görüyoruz. Dünyanın tamamen resimlerden oluşan ilk filmi Loving Vincent’ta ise durum farklı, saniyede tam 12 yağlı boya tablosu! 🙂

Tam 115 sanatçının 65 bin kare resim yaparak oluşturduğu, Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un hayatını anlatan resim-film Loving Vincent’ı (Vincent’ı Sevmek) duydun mu?


Dünyanın ilk resim-filmi

Şimdiye dek izlediğimiz hiçbir filme benzemeyen Loving Vincent, dünyanın tamamen resimlerden oluşan ilk filmi. Polonyalı ressam ve yönetmen Dorota Kobiela ile Oscar ödüllü 2006 yapımı animasyon filmi Peter and the Wolf’un yapımcısı Hugh Welchman’ın çektiği filmde, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Douglas Booth, Helen McCrory, Chris O’Dowd ve Jerome Flynn seslendirme yapmış.

Polish Film Institute‘ün (Polonya Film Enstitüsü) maddi desteği ve Kickstarter fonu ile hayata geçen projede, yağlı boya ressamları, animasyona dönüşebilecek resim yapabilmeleri için eğitilmiş. Ressamların tuval üzerine Van Gogh’un tekniğini kullanarak yaptıkları yağlı boya resimlerden oluşan bu deneysel filmde, Van Gogh’un en meşhur 120 tablosu da kullanılmış.

Peki film ne anlatıyor?

Filmin hikayesi, Vincent Van Gogh’un kendi yazdığı mektuplardan esinlenilerek oluşturulmuş. Son mektubunda “Gerçek şu ki, resimlerimiz dışında başka hiçbir şey aracılığıyla konuşamayız.” diyen Van Gogh’a bir övgü niteliği taşıyan film aslında tam olarak ressamın söylediğini yapmış; Van Gogh’u, hayatını, başına gelenleri ve ne hissedip ne düşündüğünü onun resimleri aracılığıyla anlatmış.

2017’de vizyonda

2017’de vizyona girecek filmin birbirinden heyecan verici iki fragmanı var:

1. fragman:


2. fragman:


Bu yazı GarantiOne oneblog'da da yayınlandı: https://oneblog.garantione.com.tr/2017/01/30/dunyanin-tamamen-resimlerden-olusan-ilk-filmi-loving-vincent/

56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page